فیلم سینمایی «امتحان» به نویسندگی مشترک شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری فیلمنامه‌نویس ایرانی جایزه بهترین فیلمنامه بخش «رقابتی اصلی» نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «تیرانا» در آلبانی را تصاحب کرد.

 

فیلم سینمایی «امتحان» به کارگردانی شوکت امین کورکی، به تهیه کنندگی ممد اکتاش، به نویسندگی مشترک شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری، محصول مشترک اقلیم کردستان عراق و کشورهای آلمان و قطر در دومین حضور بین‌المللی خود، در بخش «رقابتی اصلی» نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «تیرانا» در شهر تیرانا کشور آلبانی به نمایش در آمد و جایزه بهترین فیلمنامه بخش مسابقه اصلی به صورت مشترک به شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری فیلمنامه‌نویسان این اثر سینمایی اهدا شد.

 

جشنواره بین‌المللی فیلم «تیرانا» به عنوان مهمترین و بزرگترین رویداد سینمایی منطقه بالکان، با هدف ایجاد مرکز مهم فرهنگی و سینمای مستقل، ایجاد فضایی دوستانه برای هنرمندان سینما و علاقمندان به سینما در اروپا و سراسر جهان و همچنین گردهم‌آیی عاشقان و دانشجویان هنر سینما تأسیس شده است. نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «تیرانا» با شعار "متفاوت فکر کنید، یکسان تماشا کنید"  از روزهای 2 تا 8 مهر ماه جاری (24 تا 30 سپتامبر 2021) در شهر تیرانا پایتخت کشور آلبانی برگزار ‌شد.

 

 http://www.jahanipress.ir/Images/News/Larg_Pic/10-7-1400/IMAGE637687733369540754.jpg

 

 

 

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از ورایتی، شب شنبه ۲۸ آگوست جوایز بهترین های پنجاه و پنجمین دوره جشنواره فیلم «کارلووی واری» اهدا شد. در این دوره از جشنواره، درام مربوط به مهاجرت «تا جایی که می توانم راه بروم»  به کارگردانی استفان آرسنی‌یویچ بالاترین جایزه جشنواره را از آن خود کرد. منتقدان این فیلم را بابت نمایش ظریف واقعیت های زندگی پناهجویان ستایش کردند. فیلم «تا جایی که می توانم راه بروم» محصول صربستان، فرانسه، لوکزامبورگ، بلغارستان و لیتوانی با بازی ابراهیم کاما و نانسی منساح-اوفی است و از یک شعر حماسی مربوط به دوره قرون وسطی کشور صربستان الهام گرفته است. این فیلم توانست جایزه ۲۵ هزار دلاری گوی کریستالی بهترین فیلم جشنواره، جایزه بهترین بازیگر (ابراهیم کاما)، نشان ویژه هیات داوران برای فیلمبرداری شورانگیزش، جایزه هیات داوران کلیسای جهانی و جایزه برچسب سینماهای اروپا را از آن خود کند. جایزه بهترین کارگردانی این دوره جشنواره «کارلووی واری» را نیز دیتریش بروگمن از آلمان برای فیلم «نه» بدست آورد. این فیلم نگاهی اپیزودیک به تعدادی جوان ۳۰ ساله دارد که برای کسب خوشبختی مبارزه می کنند.

فیلم «امتحان» به کارگردانی شوکت امین کورکی (و به تهیه کنندگی ممد اکتاش، به نویسندگی مشترک شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری فیلمنامه‌نویس سرشناس ایرانی) نیز توانست جایزه فیپرشی این دوره جشنواره «کارلووی واری» را که به یاد یان فول بازیگر درگذشته اهل کشور چک اهدا شد، از آن خود کند. پنجاه و پنجمین دوره جشنواره فیلم «کارلووی واری» بین روزهای ۲۰ تا ۲۸ آگوست برگزار شد. در این دوره از جشنواره از سه بازیگر مطرح سینمای جهان یعنی جانی دپ، مایکل کین و ایتان هاک نیز تجلیل شد.

 

 

 

 

 Director: Shawkat Amin Korki
Writer: M.R.Gohari & Shawkat Amin Korki
Producer: Mehmet Aktaş

   IMDB

کارگردان : شوکت امین کورکی
نویسنده : محمدرضا گوهری و

             شوکت امین کورکی

   IMDB

تهیه‌کننده: ممت اکتاش

 

فیلم سینمایی«امتحان» به کارگردانی شوکت امین کورکی به بخش مسابقه گوی بلورین جشنواره کارلو وی واری چک راه یافت. این فیلم با حضور عوامل حرفه‌ای سینمای کشورهای ایران، ترکیه، آلمان و اقلیم کردستان عراق ساخته شده است. فیلم سینمایی «امتحان» (the exam) با نویسندگی مشترک شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری و تهیه کنندگی ممد اکتاش، محصول مشترک اقلیم کردستان عراق و کشورهای آلمان و قطر است.

 

در فیلم سینمایی «امتحان» ترکیبی از بازیگران سرشناس و باتجربه اقلیم کردستان از جمله؛ ئافان جمال، فانیا سالار، حسین حسن، شوان عطوف، هوشیار زیرو نیروه‌یی و نیگار عثمان به ایفای نقش پرداخته‌اند. «امتحان» چهارمین فیلم سینمایی شوکت امین کورکی بعد از «عبور از غبار»، «جایی برای بازی» و «خاطرات روی سنگ» به شمار می‌رود که در جشنوره‌های معتبر فیلم جهان حضور پیدا کرده و جوایز مهمی را بدست آورده است.

 

عوامل فيلم سينمايى «امتحان» عبارتند از

 

كارگردان: شوکت امین کورکی، نویسندگان فیلمنامه: شوکت امین کورکی و محمدرضا گوهری، تولید مشترک: فوئاد جلال، تهیه‌کننده اجرایی: لیا دریسچر، مدیر فیلمبرداری: ادیب سبحانی، مدیر تولید: عادل عبدالرحمان، تدوین: ابراهیم سعیدی، موسیقی: محمود برازی، طراح صحنه: جلال ساعدپناه، مدیر صحنه: به‌کر فه‌ره‌ج، صدابردار: شهرام احمدیان، صداگذار: چاگلر یشیلای ، گریم: کارینا افدوکیموا ، طراح لباس: کاتارینا نسترووا ، دستیار کارگردان: اویستا قادر، منشی صحنه: سروه علی‌ویسی، فیلمبردار پشت صحنه: لیزا گول ، نور: مصطفی صادقی، دستیار مدیر فیلمبرداری: هادی منوچهرپناه، دستیار صدابردار: هیوا شه‌و، دستیار دوربین: به‌لین زنگنه، آرمان سیدی، ژی کامیل، هیمن دریا، سرپرست مرحله بعد از فیلمبرداری: سینان یوسف اُغلو، دکور: صلاح ساعدپناه، مشاور آموزش و پرورش: مریوان عمر، دستیار تولید: وارمان سعید، طارق توفیق قادر، مهربان عبدالله، مشاور رسانه‌ای: منصور جهانی و منوچهر جهانی، تهیه‌کننده: ممد اکتاش، محصول سال 2021.

 

پنجاه و پنجمین دوره جشنواره معتبر کارلووی واری به‌عنوان بزرگترین رویداد سینمایی اروپای شرقی  از 20 تا 28 آگوست 2021 در شهر زیبای کارلووی واری در شمال غربی جمهوری چک برگزار می‌شود. فیلم «امتحان» همراه با یازده فیلم دیگر در بخش رقابتی موسوم به گوی بلورین به رقابت خواهد پرداخت.  

 

 

پادکست رادیو سانسور در معرفی خود می گوید: "پشت هر فیــــــــلم ، یک داستان جذاب و پر حــــــــــاشیه وجود دارد رادیو سانسور در هر اپیزود چگونگی تولید یکی از فیلمــــــهای تاثیر گذار تاریخ سینمای ایران را برای شما روایت خواهد کرد."

رادیو سانسور

قسمت پانزدهم این پادکست درباره فیلم "رخ دیوانه" به نویسندگی محمدرضا گوهری و کارگردانی ابوالحسن داوودی است.

برای شنیدن این پادکست می توانید به لینکهای زیر مراجعه کنید:

CASTBOX

TEHRANPODCAST

سومین دوره جشنواره فیلم کوتاه کیش از 5 تا 7 شهریور 1398 در جزیره کیش برگزار شد. در این دوره از جشنواره محمدرضا گوهری به همراه احسان عبدی پور و فرنوش صمدی عهده دار انتخاب و داوری بخش فیلمنامه این دوره از جشنواره را بر عهده داشتند.

نویسنده: رضا میرکریمی و محمدرضا گوهری
ناشر : سوره مهر
قطع : رقعی
قیمت : 70000
تیراژ : 1000
تعداد صفحات : 169
تاریخ نشر : 1388

مشاوره فیلمنامه؛ یک ضرورت

فیلمنامه نویسی خلاقانه ترین مرحله از آفرینش یک اثر سینمایی است، چرا که پیش از آن، هیچ طرح و نگرشی برای ساخته شدن فیلم سینمایی وجود ندارد. از سوی دیگر فیلمنامه یک پیشنهاد صنعتی است که برای فروش به تهیه کننده، متقاعد کردن سرمایه گذار، ارائه اطلاعات برای بودجه بندی، انتخاب عوامل، طراحی تولید و اجرا استفاده می شود. بنابراین برای ارتقاء کیفیت یک فیلمنامه بایستی به جنبه های خلاقانه و صنعتی آن توجه ای هم عرض داشت و این همان نکته ای است که در سینمای ایران مغفول مانده است.

چه بسیار فیلمهایی که از کیفیت هنری خوبی برخوردارند اما با توجه به هزینه تمام شده تولید، یک شکست تجاری به حساب می آیند و چه بسیار فیلمهایی که به قصد فتح گیشه تولید شده و علیرغم فروش قابل قبول، به دلیل هزینه تولید بالا، به هدف خود نرسیده اند. اینها دو روی یک سکه عدم وجود فیلمنامه حرفه ای در هنر-صنعت سینما است. در سینمای ایران بسیاری از کارگردانان و تهیه کنندگان فیلمهای هنری، شکست تجاری فیلمهایشان را متوجه عدم اقبال مخاطب به چنین آثاری می دانند و تولید کنندگان آثار تجاری، نظام توزیع نامناسب و کمبود سالن های سینما را مقصر اصلی؛ در صورتی که کلید حل این معما را می توان در دفاتر تدوین فیلم ها یافت. به جرأت می توان گفت در سینمای ایران دو برابر آنچه در نهایت بر روی پرده می رود، فیلم ساخته می شود و این فیلم ها که هیچگاه رنگ پرده سینماها را نمی بینند، در واقع همان راش های اضافی است که سر از سطل زباله میز تدوین گران در می آورند.

در طول بیش از بیست و هشت سال حضور فعال در عرصه فیلمنامه نویسی چه بسیار شاهد آن بوده ام که کارگردانان، فیلمهایشان را سر میز تدوین ساخته اند و این تصور غلط، هزینه اقتصادی سرسام آوری را بر بدنه نحیف سینمای ایران تحمیل کرده است.شاید کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما حقیقت این است که فیلم باید در هنگام نگارش فیلمنامه ساخته شود و در هنگام فیلمبرداری توسط دوربین ضبط گردد. شاید در سال های گذشته هزینه های تولید چندان به چشم نمی آمد اما در سال های اخیر و با رشد فزاینده قیمت ها، هر دقیقه فیلمبرداری از هر سکانس غیر ضروری هزینه های چند صد میلیون تومانی بر دوش تهیه کننده تحمیل می کند و حال آنکه به راحتی و در مرحله نگارش و یا بازنویسی فیلمنامه می توان در بودجه تولید فیلم صرفه جویی کرد.

 از سوی دیگر سینمای ایران در این سالها شاهد حضور نیروهای تازه کار در عرصه های مختلف تولید فیلم به خصوص کارگردانی و تهیه کنندگی بوده است که عمدتا یا به جنبه های هنری فیلم توجه داشته اند و یا به جنبه های تجاری و شکاف بین این دو نگرش، معضل فوق الذکر را تشدید کرده است.

شاید تاکید بر جنبه های تولیدی این گمان را به وجود بیاورد که افزایش سطح کیفی فیلمنامه در این دفتر مشاوره، صرفا مقاصد تولیدی دارد در صورتیکه ارتقاء جنبه های دراماتیک فیلمنامه از بدیهی ترین اهداف ارائه خدمات مشاوره ای خواهد بود و یک مشاوره مناسب می تواند با حفظ مناسبات دراماتیک فیلمنامه به نحوی عمل کند که هزینه های تولید فیلم، گاهی تا حد بسیار زیاد و چشمگیری کاهش یافته و کیفیت قصه گویی اثر نیز افزایش یابد.

با این مقدمه می توان حدس زد که مخاطبین خدمات مشاوره ای در وهله اول تهیه کنندگان فیلم ها خواهند بود. تهیه کنندگان در خصوص کشش و جذابیت های داستانی، ریتم، زمان تقریبی فیلمنامه و یا تغییرات احتمالی در فیلمنامه به سبب کاهش هزینه های تولید بدون تاثیر منفی بر ساختار دراماتیک فیلمنامه از خدمات مشاوره بهره مند خواهند شد.

کارگردانان و فیلمنامه نویسانی که قصد ارائه فیلمنامه به دفاتر تولید فیلم و جذب سرمایه را دارند نیز می توانند در خصوص بهینه سازی و اصلاح ساختار، تقویت ماجراهای اصلی و فرعی، شخصیت پردازی و تکمیل منحنی شخصیت، نگارش دیالوگهای سینمایی و مرتفع شدن  نقاط ضعف فیلمنامه  مشاوره دریافت کنند.

نحوه دریافت خدمات #مشاوره_فیلمنامه

1-    تماس با شماره تلفن 0919004826 و ارائه اطلاعات اولیه به دفتر مشاوره

2-    ارسال  فایل فیلمنامه از طریق ایمیل(ارائه شماره ثبت فیلمنامه در بانک فیلمنامه خانه سینما هم زمان با ارسال فایل فیلمنامه ضروری است)

3-    اعلام نظر دفتر مشاوره در خصوص نحوه ارائه خدمات مشاوره

خدمات مشاوره ای این دفتر صرفا توسط محمدرضا گوهری و به صورت حضوری ارائه می شود.

 

به گزارش خبرگزاری موج به گزارش به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، طی جلسه‌ای احکام داوران از سوی مدیرعامل خانه کتاب و مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران به امیرحسن چهل تن، محمدرضا گوهری و مهدی رحیمیان اهدا شد.

جلسه معارفه هیات داوران بخش کتاب-سینما سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران (شنبه ۱۲ آبان‌ماه) با حضور نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، سید سعید میر محمد صادق، معاون فرهنگی خانه کتاب، سیدصادق موسوی، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، سیدجواد میرهاشمی، امیرحسن چهل تن، محمدرضا گوهری و مهدی رحیمیان در دفتر انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد.

صفحه1 از6